Caloriferele unităţilor scolare din municipiul Suceava se vor „dezmorţi” curând, pentru a asigura copiilor din şcoli, licee şi grădiniţe căldura necesară desfăşurării normale a orelor de curs.

Din cauza temperaturilor foarte scăzute pentru acestă perioadă municipalitatea va lua  măsuri speciale, pentru asigurarea căldurii în unităţile de învăţământ sucevene. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că încă de ieri a cerut pornirea centralelor termice în unităţile şcolare care se încălzesc pe bază de gaz metan. Din 31 de centre bugetare, la 11 centre bugetare sunt centrale pe gaz metan.

„Acolo am dat dispoziţie de ieri să fie pornite centralele, să fie asigurată căldura la elevi, dar avem şi anumite unităţi de învăţămât preşcolar care sunt în sistem centralizat. Am făcut eforturi şi la două grădiniţe din cartierul Burdujeni – „Ţăndărică„ şi „Prichindelul”, am reuşit să facem circuite separate pe sistem centralizat, iar de azi dimineaţă au căldură. La fel s-a procedat şi la Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde au fost solicitări în acest sens”, a afirmat edilul sucevean.

Edilul sucevean le-a solicitat celor de la Termica să facă tot posibilul să înceapă furnizarea căldurii în unităţile de învăţământ chiar de săptămâna aceasta.

„În cei 10 ani de când sunt primar niciodată nu a fost nevoie să furnizăm căldură mai devreme de 15 octombrie. După cum se anunţă în prognozele meteo, temperaturile se apropie de 0 grade spre finele săptămânii. În aceste condiţii ar trebui să fie furnizată căldură, mai ales în unităţile de învăţământ”, a declarat Ion Lungu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.