Festivalul Internațional de Muzică Blues „Con – Fusion”, ediția a VIII-a, va avea loc în perioada 29 iunie -1 iulie, la Suceava.  

An de an „Blues Con-Fusion” s-a transformat într-o manifestare a orașului, cu mai mulți participanți, artiști şi public, și în locații din ce în ce mai mari. A devenit într-un mod spectaculos un element din identitatea culturală Sucevei, un eveniment cu însemnătate națională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile de gen din Europa.

În acest an sunt invitați următorii artiști: Matt Schofield (UK), artistul blues al anilor 2010, 2011, 2012, inclus în British Blues Hall Of Fame, unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale; A. G. Weinberger (RO), cel mai cunoscut blues-man român, cu o vastă experienţă acumulată pe scene din Europa şi USA; Joe Rusi & The Mighty Mojitos (NO), nominalizat Grammy pentru ultimul său album, Joe propune anul acesta un show cu totul special.

Programul festivalului din acest an include trei zile cu concerte: joi, vineri și sâmbătă seara, urmate de câte o sesiune de jam session.

Programul include trei zile de festival, cu concerte joi, vineri și sâmbătă seara, urmate de câte o sesiune de jam session. Pentru că a devenit o manifestare culturală a regiunii, 2017 va aduce și o componentă educațională, prin organizarea de work-shopuri pregătitoare în liceele din Suceava, un seminar pentru elevii de liceu susţinut de artişti români şi străini și chiar demo-uri în parcul central din Suceava.
Alte detalii veţi putea găsi pe pagina de Facebook a Festivalului www.facebook.com/BluesConFusion precum şi pe siteul oficial suceavablues.ro