Marți, 17 septembrie 2013, Tineretul Social Democrat Suceava a demarat o acțiune de “văruire” a investițiilor domnului Gheorghe Flutur, în calitate de Director al Regiei Silvice Suceava.

În cadrul Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal, întrunit la Gura Humorului în data de 13 septembrie 2013, Președintele PDL, domnul Vasile Blaga laudă activitatea lui Gheorghe Flutur şi investiţiile pe care acesta le-a făcut în judeţul Suceava, spunând că “cei de la USL nu vor zugrăvi ce a făcut domnul Flutur în Bucovina şi Suceava”.

Printr-un comunicat de presă tinerii Social Democraţi din Suceava se întreabă dacă domnul Blaga ştie de reparaţia capitală de la Podul Vârvata de pe traseul forestier Vârvata-Baranca, prima investiţie a domnului Flutur,  decontată în 1999-2000, în calitate de Director al  Regiei Silvice Suceava.

În 1928 este construit Podul de la  Vârvata, iar peste aproximativ 70 de ani, domnul Gheorghe Flutur, dornic să le vină în ajutor bucovinenilor, face o investiţie extrem de important, în valoare de 1 miliard şi 58 de milioane de lei vechi, sumă care în perioada 1999-2000 era semnificativă. Însă, cum  nu mai apărea podul atât de mult aşteptat ca fiind reabilitat, în 2002 Curtea de Conturi realizează un control în urma căruia s-a constatat şi s-a consemnat prin  proces-verbal, că această “investiţie” reprezintă de fapt un prejudiciu de lucrări cu capital neefectuat, dar achitat. Bineînțeles un prejudiciu adus sucevenilor. Dacă actualizăm valoarea acestui deserviciu adus sucevenilor, aceasta ar fi peste 6 miliarde de lei vechi.

„Ca Tineri Social Democraţi dorim să evidenţiem declaraţiile mincinoase făcute de unii  oameni politici cunoscuţi,  prin  a arăta sucevenilor că o promisiune trebuie şi îndeplinită, nu doar plătită din banii publici. Aşadar, domnul Flutur  a plătit ceea ce a promis din bani publici, chiar dacă e o plată făcută pentru ceva ce nu  s-a realizat. Ce ar fi de zugrăvit în acest caz? Un pod închipuit de domnul Flutur?, ” se întreabă tinerii din PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.