Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, consideră că USL nu ţine cont de populaţie în ceea ce priveşte procesul de regionalizare, ignorând regiuni istorice precum Bucovina. Totodată, el susține că ar trebui făcute două regiuni.

„De ce e prea mare o singură regiune în Nord – Est?  În primul rând, pentru că suntem cea mai mare regiune și totodată cea mai săracă și pun întrebarea, regiunea aceasta este un model de succes? Atunci când s-a înființat în 1998 a fost cea mai săracă, iar acum este la fel de săracă. Atunci când faci o împărțire, regulamentul european spune că împărțirea istorică este cea mai importantă”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a oferit alternativă creării unei euro-regiuni Suceava-Botoșani, precizând că ar trebui să luăm modelul Timișoara-Arad, respectiv Galați- Brăila. Pe de altă parte, cei din Botoșani nu ar trebui să se teamă în cazul în care capitala se va afla la Suceava, deoarece se pot împărți atribuțiile administrative în două. Flutur este de părere că modelul cu Iași – capitală de regiune va duce la o și mai mare sărăcire a celor două orașe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.