Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că 2013 este un an al stabilităţii ce va conta în viitorul României şi va pregăti “răsplata” pe care o vom primi în 2014. El și-a început discursul spunând că speră ca Ion Lungu să termine centrala termică, dar mai repede de Sărbătorile de Paști.

“E un an dificil, care a stârnit, poate, dezamăgiri ale unora care credeau că lucrurile pot merge mai repede. Vreau să-i asigur că 2013 este un an care va conta mult în viitorul României, este un an al stabilităţii, probabil că o să se ridice procedura de deficit excesiv, ceea ce va ridica prestigiul României, deficitul comercial e mai mic ca oricând, avem excedent al contului curent, inflaţia e mică, atât de mică încât BNR a coborât din nou dobânda de referinţă. Avem în plus, faţă de anul trecut, 100 de mii de locuri de muncă, avem mai multe companii înscrise, mai puţine falimente”, a declarat Vosganian.

El și-a continuat discursul spunând că în condiţiile unui astfel de ciclu economic pozitiv, anul viitor se vor putea vedea şi percepe de către populaţie efectele.

“Nu spun asta dintr-o iluzie, ci din lucruri trăite. Poate vă amintiţi de 2005, oamenii spuneau aceleaşi lucruri, aşteptau multe, nu se petreceau, dar 2005 a fost un an în care România s-a stabilizat şi, începând cu 2006, guvernarea liberală a putut să marcheze un moment important în viaţa comunităţilor locale, prin susţinerea pe care am dat-o. De aceea, 2014 poate fi anul în care să primim răsplata pentru truda şi speranţele pe care le-am pus în alegeri”, a afirmat Vosganian.

Vosganian a subliniat că aceste performanţe economice şi materializarea în bunăstarea populaţiei sunt condiţionate, în principal, de stabilitatea politică.

“Condiţia e stabilitatea politică. Sunt foarte mulţi care prevăd sfârşitul USL. În fiecare zi, USL se destramă. În fiecare zi, Crin Antonescu nu mai este candidatul alianţei. În fiecare zi, trebuie să reconfirmăm toate aceste lucruri. Noi nu am câştigat alegerile nici PNL, nici PSD. Alegerile le-a câştigat USL. Mulţi dintre noi s-au bucurat de rezultat. (…) Am câştigat, deci trebuie să guvernăm. Cum s-ar rupe USL şi oricine ar rămâne să guverneze am pierde amândoi. Nu există câştigător şi perdant dacă se rupe USL. Pierdem împreună. Să fie foarte clar. De aceea, mesajul pe care trebuie să-l dăm este de respect pentru poporul român. Câtă vreme am promis să guvernăm împreună, trebuie să ne ţinem de promisiune”, a spus  Vosganian, adăugând că PNL nu rivalizează cu PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.