Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a cerut premierului Victor Ponta ”să corecteze proiectul” Roșia Montană și să îl adopte prin Hotărâre de Guvern.Șeful democrat liberalilor a precizat că nu va susţine înființarea unei comisii parlamentare privind exploatarea de la Roşia Montană. Blaga a spus că lașitatea lui Ponta a dus la pierderea a 50.000 de locuri de muncă și că puterea de cumpărarea a românilor e din ce în ce mai scăzută.

Vineri, 13 septembrie, la Gura Humorului într-o conferință de presă, Vasile Blaga a criticat modul în care Victor Ponta și USL se raportează la Roșia Montană. El a spus că Ponta își bate joc atât de popor cât și de guvernare și a subliniat că, din păcate, conducerea României se află „un premier laş care nu-şi asumă nimic”.

Blaga a spus că Victor Ponta nu susține acest proiect deoarece la un moment dat, acesta a fost sprijinit de președintele Traian Băsescu, considerând că în felul acesta premierul dă dovată de „iresponsabilitate” politică.

„Acest om, între timp dumerindu-se, a transmis Parlamentului un proiect de lege, proiectul Ponta-Roşia Montană, fără a avea avizele ministerelor de resort. Un proiect de lege care este declarat anticonstituțional pe 17 pagini de Ministerul Justiţiei, un proiect de lege care nu are avizul Ministerului Mediului şi, nici mai mult nici mai puţin, cu o iresponsabilitate ieşită din comun, cere Parlamentului să dea un aviz politic pentru că spune că va da avizul după ce Parlamentul va vota”, a spus  președintele Blaga.

Blaga a anunţat că Biroul Politic Național al PDL a hotărât că partidul nu este de acord cu înfiinţarea unei comisii parlamentare, deoarece aleșii nu sunt specialiști în domeniul miner şi nici nu-şi va desemna reprezentanţi dacă o asemenea comisie se va constitui.

„Soluţia este simplă: retragerea din Parlament a proiectului de lege, Ponta măcar să corecteze observaţiile făcute de propriile ministere, să-şi dea avizele ministerele şi să promoveze prin Hotărâre de Guvern proiectul în care domnia sa crede. De aceea este premierul României”, a spus Blaga.

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.