În ședința Consiliului Județean Suceava de miercuri, 30 ianuarie, s-au adus argumente pro și contra desfășurării unei noi ediții a Festivalului Rock „Bucovina Rock Castle”.

Astfel, consilierul județean Radu Pentiuc a arătat că o mare parte a tinerilor suceveni au o simpatie deosebită pentru Festivalul desfășurat în șanțul Cetății lui Ștefan.

„În urma analizei pe care noi am făcut-o am constatat în primul rând că la nivel legislativ nu există o interdicție privind desfășurarea unei acțiuni culturale artistice de genul rock. Pe de altă parte am constatat că există tineri  care agrează acest act cultural artistic. Aceștia au o simpatie deosebită pentru el, mai mult decât atât, am avut prilejul să fim vizitați de tineri din județele limitrofe și chiar din străinătate.

Interzicerea acestui act artistic înseamnă discriminarea tinerilor care agrează acest gen de muzică”, a arătat consilierul județean Radu Pentiuc.

Lămuriri în privința legalității organizării Festivalului „Bucovina Rock Castle” a făcut și directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

„Sunt convins că dacă era vreun pericol, Institutul Național al Patrimonuiului ar fi fost primul care ar fi reacționat”, a spus Emil Ursu.

Pe de altă parte, inițiatorul memoriului adresat Consiliului Județean Suceava, Ionel Butnariu, cel care se împotrivește cu desăvârșire organizării evenimentului în Cetatea de Scaun a Sucevei, susține că dacă CJ va avea vreo contribuție financiară, va acționa în instanță.

„Vreau să vă asigur că acest concert nu va mai avea loc anul acesta. Vă veți finanța acest festival rock, noi îl vom contesta la Tribunal”, a spus  Ionel Butnariu.

De altfel, în plenul ședinței de Consiliu Județean au fost traduse unele versuri ale unor melodii rock.

https://www.facebook.com/suceavalive.ro/videos/341692040015682/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.