Andrew Noble, Ambasadorul britanic la București, a postat un filmuleț de Paști în care își prezintă colecția de ouă încondeiate.

Acesta a precizat că are o colecție de ouă încondeiate în Bucovina. Ambasadorul Andrew Noblea a povestit că celor mai valoroase obiecte din colecția adunată în misiunile diplomatice și călătoriile sale prin lume sunt ouăle de Bucovina.

„Aceste ouă sunt din 1985, când am călătorit prin România în timpul primei mele misiuni diplomatice aici. Au fost pictate proaspete. Nu au fost fierte si nu sunt goale pe dinăuntru. Puteai să le fi spart si mâncat ca atare. Acum au peste 30 de ani şi au călătorit prin toată lumea: au fost în Africa de Sud, în Algeria, în Germania şi în Grecia. Sunt cele mai valoroase obiecte pe care le deţin. O să mai caut şi altele similare în aceşti ani în care sunt ambasador în România”, spune Andrew Noble.

Ouăle din colecția ambasadorului nu sunt fierte și nici goale pe dinăutru. După câțiva ani, unul dintre ouă s-a spart și acesta a păstrat și miezul coagulat, negricios.

Ambasadorul își încheie video-ul cu urarea „Paște fericit!”, rostită în română.

Paște fericit din partea ambasadorului britanic Andrew Noble

Ambasadorul Andrew Noble ne spune povestea celor mai valoroase obiecte din colecția adunată în misiunile diplomatice și călătoriile sale prin lume: ouăle de Bucovina.Paște fericit! Happy Easter!“Aceste ouă sunt din 1985, când am călătorit prin România în timpul primei mele misiuni diplomatice aici (NB: 1983-1986). Au fost pictate proaspete. Nu au fost fierte si nu sunt goale pe dinăuntru. Puteai să le fi spart si mâncat ca atare. Acum au peste 30 de ani și au călătorit prin toată lumea: au fost în Africa de Sud, în Algeria, în Germania și în Grecia. Sunt cele mai valoroase obiecte pe care le dețin. O să mai caut și altele similare în acești ani în care sunt ambasador în România.”

Publicată de British Embassy Bucharest pe Sâmbătă, 27 aprilie 2019

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.