Comuna muzeu Ciocănești a fost duminică, 25 iulie, gazda a două evenimente culturale care au readus la viață bucuria reîntâlnirii celor care iubesc tradiția și cultura. Astfel că, la Căminul Cultural „Florin Gheucă” din comuna Ciocănești a avut loc de, la ora 15:00, concertul suținut de ansamblul „Duo Kitharsis”.

În timp ce puteai asculta opusuri de: Bela Bartok, Antonin Dvorak, Frederic Chopin, Grigoraș Dinicu, Francisco Tarrega, Astor Piazzolla și Iosiv Ivanovici, puteai admira pe șevalete creațiile pline de culoare ale pictorului David Croitor.

Sebastian Crăciun, realizator la Radio România Cultural şi preşedinte al Asociaţiei Culturale „Pro Valores” a mărturisit că este pentru prima oară când acest proiect sincretic ajunge în Țara Dornelor. Turneul “Citadele culturale”, organizat de Asociația Pro Valores, a poposit la Vatra Dornei, Dorna Arini și Ciocănești.

După evenimentul ovaționat la scenă deschisă, acordurile s-au schimbat și artista populară Angelica Flutur a încântat publicul prin cântecele sale bucovinene.

De altfel, artisul Pamfil Roată, împreună cu fiica sa, au încantat publicul din Ciocănești cu muzică de pe valea Bistriței.

Evenimentul intitulat „Hora Ciocăneștenilor” a fost pus la cale de conducerea Primăriei Ciocănești, primarul Radu Ciocan afirmând că se dorește ca această horă să se desfășoare de fiecare dată când este posibil. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.