Ca în fiecare an, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV a ținut să marcheze Ziua Mondială a Alimentației, prezentând viitorilor ingineri una din firmele de top din țara noastră, mai precis dând acesteia ocazia să se prezinte singură.

Găzduită în aula din corpul E al USV, aulă ce s-a dovedit neîncăpătoare pentru acest eveniment, conferința a fost deschisă de decanul FIA prof.univ.dr.ing Sonia Amariei și de prodecan cu probleme studențești conf.univ.dr.ing.ec Adriana Dabija, care au vorbit despre importanța marcării Zilei Alimentației, zi care din 2012 este și Ziua Specialiștilor în Inginerie Alimentară din România. Ambele aserțiuni au fost menite să prezinte firma invitată ca important producător de produse de morărit și panificație, recomandat nu numai prin calitatea deosebită a produselor, ci și prin orientarea stabilă către calitate, către o alimentație sănătoasă și către o cercetare care să-i permită mereu lărgirea sortimentului de produse.

Doamna Dabija a vorbit în termeni elogioși despre disponibilitatea deosebită a invitaților pentru a primi grupuri de studenți în excursii sau stadii practice în morile, fabricile și laboratoarele lor, acesta fiind motivul pentru care au fost rugați să prezinte studenților direcțiile de dezvoltare ale industriei de profil. Această conferință se înscrie în preocuparea continuă a profesorilor FIA de a pregăti încadrarea viitorilor ingineri în firme competitive ale sectorului alimentar, firme care investesc în ecoinovare, pentru a oferi consumatorilor produse din ce în ce mai sănătoase.

Nu putem încheia această prezentare fără să nu reamintim aici că FIA Suceava a câștigat etapa națională a ECOTROPHELIA, prin echipa alcătuită din studenții Raluca Zimbru și Sergiu Pădureț, echipă care a reprezentat România la faza mondială a concursului, desfășurată săptămâna trecută la Koln. Concluzionând, putem spune că studenții suceveni au putut beneficia de informații noi venite din zona spre care mulți dintre ei se vor îndrepta, conferința fiind o ocazie ca ei și un posibil angajator să se cunoască mai bine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.