Astăzi, 27 septembrie, la Universitatea „ Ştefan cel Mare” din Suceava,a avut loc Bursa locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Mulți tineri au profitat de acest prilej pentru a se interesa de un loc de muncă și de a li se oferi șansa de a participa, ulterior la un interviu de angajare.

Oferta a fost pentru toate gusturile. Astfel că absolvenţii de şcoli profesionale au putut aplica pentru meseriile de instalator, electrician, mecanic auto, tinichigiu auto, tâmplar, iar cei cu studii superioare au putut opta pentru specializările inginer electronist, consultant financiar, specialist relaţii publice, agent de credit.

Directorul AJOFM, Mirela Adomnicăi a precizat că la Suceava târgul s-a dorit o mediere între școală și piața muncii, de aceea au ales ca și loc al târgului USV Suceava. Pe de altă parte ea a precizat că a schimbat abordarea cu angajatori iar rezultatul a fost faptul că la târg au venit un număr important de firme.

Alături de opţiunile de angajare pe plan local, în oferta bursei se vor găsi şi joburile în străinătate, gestionate de reţeaua EURES a serviciilor  publice de ocupare din Europa.

Rectorul USV,  Valentin Popa , a precizat că interesul tinerilor trebuie apreciat deoarece peste 1000 de studenți au terminat la instituția pe care o conduce. El a spus că 85 %  dintre cei care termină la USV se angajează, dar îți propune ca această cifră să crească.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor,  a apreciat existența acestei burse și își dorește creșterea paletei de locuri de muncă. El consideră că la USV se face performanță prin cele 19 profile pe care le are iar proiectul propus de AJOFM și USV să aibă continuitate.


Până la această dată, în baza de date a AJOFM Suceava, figurează 2.150 de absolvenţi ai promoţiei acestui an, a căror distribuţie în funcţie de nivelul de studii este următoarea: 52 persoane care au finalizat cursurile învăţământului complementar şi special, 17 persoane care au terminat şcoala generală, 58 persoane ce au finalizat scoli postliceale, 95 cu nivel de studii profesionale, 1609 persoane care au terminat licee de specialitate şi teoretice şi 319 persoane care au finalizat studii universitare.

În cursul celor două luni de când absolvenţii au  început să se înregistreze în evidenţele AJOFM Suceava, 246 de tineri s-au angajat şi 12 au ales să se înscrie la unul din cursurile de bucătar, coafor şi instalator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.