La data de 25.03.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale față de 16 persoane pentru săvârșirea a 46 infracțiuni ( înșelăciune, falsuri sau uz de fals), stabilindu-se că în perioada 2015-2018 numita C.R, de 46 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, a identificat persoane în vârstă, singure sau cunoscute ca și consumatoare de băuturi alcoolice, pe care sub pretextul că are probleme grave în familie le inducea in eroare, determinându-le să facă împrumuturi pe la diferite unități bancare sau nebancare, luându-le banii împrumutați.

De asemenea, cu complicitatea lucrătorilor de la instituțiile bancare și nebancare, contractele erau încheiate fără ca persoanele să fie de față pentru a le semna. În activitatea infracțională sus numita, pentru a obține împrumuturile, s-a folosit de adeverințe de venit false sau a falsificat cupoane de pensii în așa fel încât persoanele în cauză se fie eligibile pentru împrumut.

Totodată V.R și sora ei, M.N, de 51 de ani, din aceeași localitate, s-a folosit de copii după buletin sau cărți de identitate ale unor persoane care nu au cunoștință de împrumuturile contractate, semnăturile acestora fiind falsificate de persoana care a beneficiat de bani, cu acordul angajaților de la instituțiile bancare sau nebancare care acordau creditul.

Pentru ducerea la îndeplinire a activității infracționale C.R. și M.N au beneficiat de complicitatea mai multor persoane care au emis adeverințe de venit false sau au semnat contractele de împrumut, având calitate de titular de împrumut sau girant, cu toate că au știut faptul că unele acte sunt false sau falsificate sau unele persoane stipulate în contract nu au fost de față.

În baza probatoriului administrat, la 11.05.2019 s-au efectuat 3 percheziții pe raza comunei Dorna Candrenilor, la domiciliile numitelor C.R și M.N, precum și la punctul de lucru al unei societăți din localitate.

După audierea în calitate de suspect, față de C.R și M.N s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore acestea urmând a fi depuse în arestul I.P.J. Suceava, iar la 12.05.2019 urmează a fi prezentate Parchetului cu propunere procedurală.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.