Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat  joi, 18 aprilie, o vizită de lucru pe şantierul şoselei de centură a municipiului Suceava. Cuc a declarat că traseul celui de-al doilea tronson al rutei ocolitoare a fost ales greșit în etapa de licitaţie. De altfel, ministrul Transporturilor a spus că firma care execută lucrările va respecta termenul de finalizare prevăzut în contract, mai precis 17 septembrie 2019.
Trebuie precizat că firmei constructoare îi revine sarcina să toarne 8 000 de piloţi cu lungimi de 13-14 metri pentru a înlătura riscul producerii alunecărilor de teren, aceste lucrări sunt finanţate suplimentar fiindcă nu au fost prevăzute în proiectul iniţial.

„Lucrăm la partea de consolidare stabilită de expertul tehnic printr-o expertitză actualizată în 2016 – 2017. Partea de consolidare presupune un zid de sprijin, coloanele de beton şi consolidarea taluzelor cu 100.000 de mp de geocelule”, a declarat Elisei Bidu, reprezentantul Autotehnorom.

De altfel, pus în fața faptului împlinit și întrebat dacă cei vinovați de proiectarea greșită a „zidului morții” vor fi găsiți și trași la răspundere, ministrul Cuc a precizat că  nu are relevanță cine e sau nu vinovat, ceea ce contează fiind soluțiile găsite pentru finalizarea lucrărilor.

„Este un proiect început în 2009, eu mă concentrez mai mult pe finalizarea acestor obiective, pentru că dacă ar fi să trag la răspunere pentru toate proiectele pe care le-am găsit blocate în Minister, ar însemna să îmi dedic viaţa doar sesizărilor şi plângerilor. Românii aşteptă soluţii, nu să aruncăm cu tot felul de invective faţă de ce nu au făcut alţii. În 2016, la CNAIR nu s-a semnat niciun document, au fost blocaţi cu facturile, nu şi-au încasat banii constructorii români pentru că cineva nu voia să semneze documente, şeful CNAIR-ului de atunci”, a explicat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după ce a inspectat lucrările la șoseaua de centură.

În ceea ce privește tragicele accidente rutiere ce s-au petrecut din cauza proastei amplasări a pilonului de susținere a Șoselei de Centură a Sucevei, denumit de oamenii locului, „Zidul Morții”, ministrul Cuc a spus că firma contractată va monta mai mulți stâlpi de iluminat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.