Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 91 de milioane de euro (453 de milioane de lei) pentru sprijinirea producătorilor de bovine, porcine și păsări în contextul pandemiei de COVID-19, informează comunicatul oficial.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar pentru ajutoarele de stat. În cadrul acestei scheme, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe.

Măsura este menită să atenueze lipsa de lichidități cu care se confruntă beneficiarii și să acopere o parte din pierderile suferite de aceștia din cauza pandemiei de COVID-19 și a măsurilor restrictive pe care autoritățile române au fost nevoite să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului.

Sistemul va fi deschis companiilor de toate dimensiunile care activează în sectorul bovinelor, porcinelor și păsărilor de curte.  De asemenea, Comisia Europeană a constatat că sistemul românesc este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, ajutorul nu va depăși 290.000 EUR per beneficiar și  va fi acordat cel târziu până la 30 iunie 2022.

Comisia Europeană a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFEU și cu condițiile stabilite în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia Europeană a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.