Temperaturile maxime vor fi la limita înghețului în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și în jur de 5 grade în sud, în următoarea perioadă.

Valorile nocturne vor fi în scădere din data de 17 noiembrie, media minimelor fiind în jur -5…-4 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei. 

Sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele joase din Moldova, Transilvania, zonele deluroase din Muntenia.

În zona Moldovei, la începutul intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 9 grade, spre 12 grade. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 1 grad. Ulterior, valorile termice diurne vor crește din nou spre medii de 6…7 grade, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 3 grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre -4…-3 grade, apoi va crește ușor până la 1…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și după 26 noiembrie, scrie ar.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.