Urmează să devii mămică în curând? Ți-ai făcut un plan de cumpărături? Știi ce trebuie obligatoriu achiziționat înainte de venirea pe lume a celui mic? Emoțiile și bucuria sunt enorme, dar e bine ca unele cumpărături să le faci din timp și să nu le lași pe ultimul moment când vei fi avea picioarele umflate și vei fi lipsită de energia de a te mai ocupa de asemenea lucruri. 

Iată o listă cu tot ce ceea ce e un must în materie de lucruri de luat pentru cel mic:

  • Pătuț

Bebe e mic și va dormi cu voi în cameră cel puțin o perioadă. E în regulă, dar acest lucru nu înseamnă că nu are nevoie de pătuțul lui. Din contră, cu cât îl înveți mai repede să fie independent, cu atât mai bine pentru tine. Poți achiziționa un pătuț cu lateral cu culisare astfel încât să puteți practica co-sleepingul. Astfel fiecare se bucură de spațiul său, dar în același timp, poți avea grijă de cel mic, fiindcă e chiar sub ochii tăi.

  • Pernă multifuncțională

Aceasta este achiziția care îți va ușura viața! Perna multifuncțională este foarte utilă în perioada prenatală când totul în jur devine incomod, spatele te doare, burtica nu te lasă să dormi așa cum îți place. Această pernă îți va corecta poziția coloanei și îți va sprijini capul pentru a putea adopta o poziție cât mai corectă și confortabilă. După naștere, o poți folosi pe post de pernă pentru alăptare pentru a reduce presiunea greutății lui bebe pe mâinile tale sau ca pernă suport atunci când el învață să stea în funduleț.

  • Încălzitor și sterilizator de biberoane

Închipuie-ți următoarea situație: ești singură acasă cu bebelușul care plânge de zor de foame, dar și din cauza colicilor și trebuie să sterilizezi biberonul, să prepari laptele praf sau să încălzești laptele matern din frigider. În acest moment trebuie să îți demonstrezi toate abilitățile practice de care ești în stare pentru a face totul cu o singură mână în timp ce micuțul îți zbiară în urechi. Nu sună prea grozav, nu-i așa? Iată de ce ai nevoie de un încălzitor și sterilizator de biberoane. În acele momente te vei gândi că e cea mai genială achiziție și îți vei mulțumi că ai ales să investești în el – în loc să faci echilibristică, apeși pe un singur buton și rezolvi problema.

  • Căruciorul 3 în 1

După cum spuneam mai devreme, e bine să fii prevăzătoare și să cumperi din timp ceea ce știi că îți va fi necesar după naștere. Un bun exemplu sunt cărucioarele 3 în 1 de la Babyneeds.ro, care sunt utile din prima zi – scoica pentru mașină o poți folosi de la naștere până la 6 luni când începe să stea în fund, iar căruciorul modular e perfect pentru plimbările și nevoia de somn ale piticului tău. Gândește-te că această investiție o vei folosi câțiva ani, motiv pentru care e bine să studiezi oferta, să ai în vedere ce așteptări ai și să alegi cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru tine și pentru bebe. Stabilește-ți câteva criterii de bază pe care produsul perfect trebuie să le îndeplinească și îți va fi mult mai ușor să faci o alegere potrivită. 

  • Aspiratorul nazal

Fie că alegi unul ieftin și banal, fie unul scump și sofisticat, aspiratorul nazal nu trebuie să lipsească din casa în care există un bebeluș. Chiar dacă e micuț, în năsucul lui bebe vor apărea secreții – fie că sunt cauzate de lacrimile care coboară prin glandele lacrimale, fie că apar ca o formă de apărare împotriva prafului sau ca reacție la aerul răcoros de afară, iar el nu știe și nici nu poate să își curețe năsucul de unul singur. Nu trebuie să te sperii, secrețiile sunt ceva normal chiar și la cei mici, dar e bine să fii prevăzătoare și să ai la îndemână aspiratorul nazal.

  • Termometrul

Orice mămică îți va putea confirma acest lucru – după naștere, termometrul îți va deveni cel mai bun prieten. În această perioadă nu doar bebe face cunoștință cu mediul înconjurător, ci și organismul și sistemul lui imunitar care intră în contact cu bacterii. Reacția cea mai firească a organismului său va fi de a crește temperatura corpului, de aceea nu trebuie să te sperii, ci doar să fii atentă la toate semnele.

Bonus: Kitul pentru mulaj amprentă

Nu e o necesitate, însă cu ajutorul lui vei putea imortaliza un moment din viața copilui tău pe care nu îl vei mai retrăi niciodată. Kitul te va ajuta să păstrezi vie magia momentului din prima zi. Mulajul îl poți înrăma și pune în camera bebelușului, va fi primul său tablou propriu și extrem de personal.

În concluzie, indiferent ce alegi să cumperi pentru cel mic, e bine să ai în vedere necesitatea sa și e de preferat să fie multifuncțional pentru a-l putea adapta nevoilor copilului tău, dar și pentru că va ocupa mai puțin spațiu și nu vrei să îți transformi casa într-un depozit de lucrușoare pentru bebeluși.

 

Sursă foto: Freepik.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.