Joi, 9 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă a doi inculpaţi, dintre care unul minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi viol, propunere ce a fost însuşită de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că duminică, 5 ianuarie, în jurul orelor 18:00, cei doi inculpaţi, fraţi, au pătruns fără drept în locuinţa unei persoane vătămate de sex feminin în vârstă de 68 ani, din Vadu Moldovei, cu scopul de a o deposeda de bunuri, sustrăgându-i prin violenţe fizice o sumă de bani şi un telefon mobil după care, tot prin exercitarea de violenţe, au întreţinut fiecare raporturi sexuale cu aceasta. Potrivit constatărilor preliminare ale medicului legist, leziunile produse persoanei vătămate necesită pentru vindecare un nr. de 28 – 30 zile îngrijiri medicale.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.