Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că sunt peste o mie de oameni cărora statul le datorează bani, din greşeală, pentru că nu le-au fost actualizate indemnizaţiile plătite în baza unei legi separate de legea pensiilor.

Cazul doamnei F.J. din Alba, bătrâna căreia nu i s-a actualizat indemnizaţia după soţul decedat, (…) nu este singular. Din păcate, nu este! La prima estimare, rezultă că sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani. Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizaţii pe o lege separată de legea pensiilor. Poate că nu a făcut-o nimeni intenţionat, dar tot greşeală se numeşte. O greşeală care trebuie asumată. Nu s-au introdus datele iniţiale în aplicaţia electronică, s-a lucrat pe hârtie şi, când a venit actualizarea în 2016, nu s-a făcut automat pentru că nu erau informaţiile iniţiale introduse. Nu şi-a mai amintit nimeni de dosarul din raft. România din sistemul public e plină de greşeli pentru că nu acceptă digitalizarea. Tot la hârtie şi dosar are tendinţa să revină”, a scris Violeta Alexandru pe paginia sa de Facebook.

Ea se declară revoltatăd e situaţai creată: ”Sunt, pur şi simplu, revoltată. De ce nu s-au rezolvat aceste probleme până acum? Sunt totuşi nişte ani în care prin acest minister au fost mulţi demnitari. Sistemul public s-a minţit singur. Are probleme. Până nu le recunoaşte şi până nu muncim să le rezolvăm, nu se va face performanţă în sistem. Cât pot, voi munci alături de cei care vor să îi rezolvăm problemele. De cei care nu se ascund, de cei care nu se ocupă să facă strategii ca să mă denigreze ci lucrează să rezolvăm aceste problemeDedic rezolvarea acestor probleme miniştrilor PSD care au condus Ministerul Muncii şi care stau astăzi toată ziua la TV să îşi exprime părerile – Vasilescu şi Budăi! Şi nu uit de audierile mele din Comisii”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.