Alegerile primarilor din două tururi reprezintă un subiect care este agreat de unii primari și contestat de ceilalți, iar de cele mai multe ori se împotrivesc cei care simt că șansele de câștig sunt reduse. Pe de altă parte, profesioniștii din administrație, cei care timp de 4 ani s-au concentrat pe realizări, nu dau importanță acestui detaliu.

Bun exemplu în acest sens, primarul Viorel Cucu a precizat că este pregătit pentru oricâte tururi de scrutin vor fi organizate, întrucât faptele sale sunt cea mai bună carte de vizită. Pe de altă parte, după cum a declarat chiar el, la Adâncata niciun partid politic nu și-a anunțat vreun candidat, ceea ce înseamnă că șansele de reușită sunt și mai mari.

În aceeași ordine de idei, primarul comunei Adâncata a explicat că nu îl sperie două tururi de scrutin, întrucât este unul dintre edilii care au făcut ceva pentru comunitatea sa și are încredere că oamenii vor decide rațional cine va primi un mandat la Primărie.

„Cel care și-a făcut treaba, că e un tur, că sunt două tururi, nu are nicio emoție, în schimb cel care a stat și s-a uitat la televizor, poate are emoții în două tururi. Eu sunt de acord și cu două și cu trei tururi”, a declarat primarul Viorel Cucu.

Edilul liberal a subliniat că dacă ar fi să facă un sondaj de opinie în privința alegerilor nu ar putea să îl realizeze pentru că nu își cunoaște adversarii politici, prin urmare nu are obiectul sondajului: candidații.

 „Deocamdată nu am niciun contracandidat. Nici PSD, nici USR, nici PMP, nici ALDE și nici PSD nu și-au anunțat candidații. Dacă e să fac o măsurătoare, nici nu am cu cine să mă măsor”, a subliniat primarul Cucu.

În ceea ce-i privește pe contracandidații săi încă neanunțați, acesta a precizat că o primărie nu se câștigă în trei luni, fără măcar o perspectivă sau o strategie, mai ales dacă proiectele implementate în comunitate sunt multe și semnate de primarul în funcție.

„Văd că se fofilează să-și anunțe candidații. De la PSD, dintre cei doi  oameni care au candidat până acum nu mai candidează niciunul și nu știu pe cine vor pune. Probabil nu sunt pregătiți, că dacă ei cred că cu trei luni înainte de alegeri intră și câștigă fără să facă nimic se înșeală. Eu consider că cel puțin cu șase luni, cu opt luni înainte trebuiau să aibă un candidat, trebuiau să-l anunțe și măcar trebuiau să aibă o perspectivă. Ei nu au anunțat pe nimeni și nu știu cum vor putea să se prezinte în fața alegătorilor. Dar pentru mine e bine că se consideră prea buni și nu au nevoie de campanie electorală sau poate se gândesc că vin două tururi și se gândesc la mișcările care se pot face, dar ei trebuie să știe că la Adâncata nu este cazul”, a explicat primarul Viorel Cucu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.