Viorel Maxim, de profesie inginer silvic, este cel care vrea să câștige funcția de primar la alegerile care vor avea loc pe data de 11 iunie în comuna Iacobeni, din partea Partidului Social Democrat.

Cred cu tărie că împreună putem să schimbăm în bine fața comunei noastre. E nevoie doar de viziune, implicare și putere de muncă”, este ideea cu care pleacă la luptă candidatul PSD.

Pentru comuna sa, Viorel Maxim își propune să creeze locuri de muncă prin atragerea și sprijinirea de investitori străini pentru deschiderea unor activități care ar putea folosi forța de muncă disponibilă și resursele naturale locale.

În colaborare cu Ocolul Silvic Iacobeni, candidatul PSD intenționează să amenajeze un depozit de lemne de foc pentru aprovizionarea populației locale.

Pe lista obiectivelor pe care și le-a propus Viorel Maxim se numără și asfaltarea unor drumuri locale, a străzilor Ciotina, Dandoaia, Cărăuși, Minelor, Gării, Florilor și a drumului vechi Mestecăniș, dar și extinderea rețelei de canalizare pe străzile Cărăuși, Minelor, Ciotina și Republicii.

Candidatul PSD pentru Primăria Iacobeni are în plan și îndiguirea râului Bistrița Aurie în zona Ionașcani – Dandoaia și construirea unui pod de beton în zona Pârâului rău și amenajarea zonei izvoarelor de apă de la Pârâul rău.

Reducerea la parametrii de funcționare a stației de alimentare cu apă de la Nepomuceni pentru a livra populației apă potabilă în parametri cantitativi și calitativi corespunzători și reabilitarea sistemului de distribuire a apei potabile în cartierul minelor se află, de asemenea pe lista obiectivelor pe care le are candidatul PSD Viorel Maxim.

Acesta intenționează și să reînființeze echipa de fotbal și să reabiliteze baza sportivă, să modernizeze baza sportivă de la Liceul Tehnologic Liviu Suhar, dar și să construiască un spațiu de agrement pentru adulți și copii în zona Minelor – Cărăuși.

Odată ce va ajunge în fruntea Primăriei Iacobeni, Viorel Maxim își propune să reevalueze contractele de închiriere ale pășunilor, să reabiliteze termic blocurile din centrul comunei, să realizeze un parteneriat cu o instituție bancară în vederea instalării unor bancomate în comună, să renoveze clubul fermierilor din satul Mestecăniș, dar și să sprijine toate instituțiile școlare pentru buna desfășurare a procesului de învățământ.

Realizarea obiectivelor propuse se va face având alături echipa PSD din Guvernul României, parlamentarii PSD Suceava și consilierii județeni. Finanțarea lor nu va fi doar din fonduri proprii, ci vom apela la finanțare guvernamentală prin Programul Național de Dezvoltare Locală și la proiecte cu fonduri nerambursabile de la organismele europene”, susține candidatul PSD pentru Primăria comunei Iacobeni.

Viorel Maxim are 29 de ani, a absolvit Școala Generală din Iacobeni și Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc, apoi a continuat studiile și a absolvit Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov, cu master de specialitate. În paralel a absolvit și Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov. În prezent lucrează ca inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Iacobeni.