Virgil Saghin nu mai este primar de ceva vreme, cam de când Moș Nicolae, pe atunci în persoana lui Constantin Harasim, l-a demis prin ordin al prefectului.

În ciuda acestui fapt, Saghin se comportă în continuare ca un adevărat primar, în prezent acesta îndeplinind în acte o funcție nesemnificativă. Mizând pe frica oamenilor, dar și pe slăbiciunea unui viceprimar cu atribuții de primar, care nici nu permite lumii să i se adreseze cu „domnule primar”, Saghin reușește să fie în continuare un „rege chior, în Țara Orbilor”.

Zilnic, acesta conduce mașina Primăriei, unde, odată ajuns își ocupă același scaun de piele din biroul de primar pe care chiar el l-a renovat atât de frumos. Tot el este cel care primește audiențe, care semnează documentele oficiale care au nevoie de semnătura primarului, și, care, participă la ședințele de Consiliul Local la fel ca și înainte când era primar. El vorbește în CL, în locul viceprimarului cu atribuții de primar, Gabriel Niga, el hotărăște către ce domenii pleacă banii bugetului local, și, firește, tot el amenință și opoziția.

Tot mașina Primăriei este folosită și pentru plimbări duminica la vânătoare de căprioare și nu numai…

Cu atât mai grav este faptul că, atunci când sunt sunați de către jurnaliști, la fel ca toți ceilalți primari din județ, nici Saghin, nici Niga, nu răspund, sau închid telefonul în nas reprezentanțiilor mass-mediei.

Atunci când jurnaliștii doresc să afle care sunt proiectele importante care sunt în implementare, sau urmează a fi implementate, aceștia aleg să răspundă cu tăcerea.

Virgil Saghin este singurul fost primar din județ care sfidează legile țării, motivând prin faptul că „are movili de bani cât roata la BMW, pe care îi întoarce cu furca”.

Să fie de lemn furca, să nu fie…?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.