Virginel Iordache, consilier județean din partea Partidului Social Democrat, a declarat în cadrul unei emisiuni TV, faptul că, perioadele în care Gheorghe Flutur și Cătălin Nechifor s-au aflat la conducerea Consiliului Județean Suceava au fost „un pic diferite”.

„Un mandat 2008-2012 plin de zgomot, cu realizări pe ici-colo și un mandat 2012-2016 «normal» în care consilierii județeni PSD au realizat în mare măsură ceea ce și-au propus în programul  de guvernare. În 2008-2012 a fost un mandat în care Flutur a vorbit foarte mult, așa cum face de obicei. A început câteva lucruri la Suceava, lucruri pe care le-a finalizat Cătălin Nechifor în mandatul său”, a declarat Virginel Iordache.

Consilierul județean PSD a subliniat că la capitolul nerealizări din mandatul lui Flutur, printre altele, se află „intabularea terenurilor”, promisiune pe care președintele CJ le-a făcut-o oamenilor în campania din 2008.

„Îmi aduc aminte cum mușca Gheorghe Flutur din microfon și cum spunea că în Suceava nu se va mai întâmpla niciodată ca terenurile să nu fie intabulate. După 8 ani, terenurile pe care Flutur le promitea oamenilor din Suceava că vor fi intabulate gratuit, nu s-au realizat nici până acum. Tot Flutur  vorbea despre faptul că în Suceava niciodată nu vor mai fi oameni care să vândă pe marginea drumului din Fălticeni spre Suceava, fructe și produse din gospodărie. A promis că va face depozite, însă nu a reușit niciunul”, a conchis Virginel Iordache.

virginel-iordache

De asemenea, conform consilierului județean, Flutur a promis că la Suceava avioanele „vor roi ca la Paris”, lucru pe care l-a realizat Cătălin Nechifor în mandatul său de președinte al Consiliului Județean Suceava. Un alt exemplu din lista promisiunilor lui Flutur și nerealizate se află și modernizarea Spitalului Județean Suceava.

„Îmi aduc aminte de modul în care arăta Spitalul Județean Suceava în mandatul lui Flutur și cum arată acum după mandatul lui Nechifor. Nu spun că Gheorghe Flutur nu are nicio contribuție, însă în mare măsură, tehnologizare spitalului, modul în care acesta arată, numărul de medici sau numărul de personal s-au schimbat în mandatul lui Nechifor”, a mai declarat Iordache.

Totodată, consilierul județean a subliniat că Flutur a organizat „Hora Bucovinei” la prețuri foarte mari, chiar dacă era finanțat pe fonduri europene. În comparație cu acesta, Nechifor a realizat evenimentul cu doar o cincime din suma pe care o folosea Flutur.

„Prima calitate a lui Nechifor este faptul că a introdus «normalitatea» în modul de a comunica cu cetățenii. Nu ca alții, care pentru fiecare muscă care zbura deasupra Sucevei, trebuiau să facă o conferință de presă și să înceapă să spună ce «bun sunt eu»”, a mai zis Iordache.

În privința nerealizărilor din mandatul de președinte al lui Cătălin Nechifor, din perioada 2012-2016, consilierul județean a subliniat că singura nerealizare este nefinalizarea șoselei de centură.

În ceea ce privește spitalul de la Fălticeni, Iordache a precizat că în mandatul lui Nechifor au fost alocați peste 2.2 milioane de euro, iar de când la guvernare este un ministru tehnocrat, Spitalul din Fălticeni nu a mai primit niciun leu din fondurile guvernamentale, deși ar mai fi nevoie de  aproximativ 1.7 milioane de euro pentru a putea fi dată în folosință.

One Response

  1. ROman

    Nu cred că,in mandatul lui Nechifor nu au fost desfăcuți mai mulți saci de ciment față de mandatul lui Flutur

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.