Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a anunțat că la nivel național peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul școlar 2018-2019 de pachete de rechizite și ghiozdane.

Dintre aceștia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. Beneficiarii sunt înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, fiind în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

„Elevii din grupul-țintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului școlar, sprijinul acordat în cadrul programului național desfășurat anual în baza Legii 126/2004 și a ordinului de ministru nr. 4385/2012”, a precizat senatorul Iordache.

În plus, 51.539 de preșcolari vor primi rechizite școlare. Aceștia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

„Proiectul <Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație> are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, facilitând accesul egal și participarea la învățământul obligatoriu a preșcolarilor și elevilor proveniți din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale școlare”, a subliniat parlamentarul social democrat.

Rechizitele și ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București către unitățile de învățământ, care vor repartiza mai departe materialele școlare către elevii și preșcolarii din grupul-țintă. Ministerul Educației Naționale este beneficiar al proiectului „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”, implementat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ – Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de 17.314.571,40 milioane de lei.

La nivelul județului Suceava peste 13.000 de elevi din clasele ll- Vlll vor beneficia de prevederile acestui proiect.

„După aproape 2 ani de zile de guvernare, așa cum spuneam și în campania electorală, vom acorda o atenție deosebită învățământului, acum se și realizează acest lucru. Iată că guvernul PSD vine cu o nouă măsură foarte bună pentru preșcolari și școlari, acordându-le rechizite școlare și ghiozdane. Acest lucru vine după alte măsuri în domeniul educației și aici vreau să enumăr câteva:măriri salariale, acordarea de tichete de vacanță pentru profesori, construcția de școli și grădinițe prin PNDL 2, creșterea fondului de carte din bibliotecile școlare”, a declarat senatorul PSD Virginel Iordache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.