Rapiditatea cu care virusul ucigaş din China se extinde a pus pe jar autorităţile române din toate oraşele. Virusul mortal ar putea bloca importurile anumitor produse chinezeşti la noi în ţară.

Pe lângă măsurile luate în aeroporturi, Protecţia Consumatorului din Constanţa cere sprijin pentru a împedica punerea pe piață a mărfii aduse din China, ca jucăriile, hainele şi cosmeticele. La aceste verificări ar trebui să participe şi inspectorii de la Sănătate Publică.

În Portul Agigea ajung, cel puţin, de două ori pe lună containere cu marfă din China. Aşa că Protecţia Consumatorilor Constanţa a hotărât să ia măsuri dure cu privire la produsele chinezeşti care a sosesc prin port sau vamă.

Ca să poată face acest lucru, a cerut sprijinul inspectorilor de la Sănătate Publică şi Biroului Vamal.

Horia Constantinescu, comisar şef CJPC Constanţa: Cerem cu siguranta oprirea acestor produse de la import până când sunt investigate şi declarate sigure pentru piaţa românescă, o eventuală carantină şi spun acest lucru pentru că am analizat şi impactul economic. Oprirea acestora nu le scoate din termenul de valabilitate minimală. Sunt şi părinte sau mai ales părinte şi după aceea comisar şi mă gândesc că o jucarie eventual contaminata despre care aflăm după aia că a transmis, de fapt virusul care ar putea pune în pericol viaţa şi sănătatea mai multor copii.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că ei au oricum specialişti în porturi care monitorizează situaţia.

Loti Popescu DSP: Există în Portul Constanţa echipe ale Direcţiei Judeţene de Sănătatea Publică şi echipe de specialişti care monitorizeazaz 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, indiferent care este situaţia, intră în fişa postului.

Săptămâna trecută două containere cu jucării din China au ajuns în Portul Agigea. Acestea au fost însă oprite de la comercializare pentru că erau contrafăcute.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.