O delegație formată din trei universitari senegalezi s-a aflat în România, în perioada 14-24 septembrie. Acest lucru a fost posibil datorită parteneriatului de colaborare între Universitatea Cheikh Anta Diop din Dakar (Senegal) și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (România).

Potrivit deputatului PDL, prof. univ. Sanda-Maria Ardeleanu, profesorii universitari Papa Alioune NDAO (Directorul Departamentului de Cooperare al Universității Cheikh Anta Diop din Dakar), Serigne Amadou NDIAYE (Decanul Facultății de Științe și Tehnică a Universității Cheikh Anta Diop din Dakar) și Amadou Abdoul SOW (Decanul Facultății de Litere și Științe Umaniste a Universității Cheikh Anta Diop din Dakar) au petrecut 7 zile în Suceava, unde au avut întâlniri cu rectorul Universității „Ștefan cel Mare” (USV), prof. univ. dr. Valentin Popa, precum și cu omologi ai facultăților USV, prof. univ.dr. ing. Romeo Ionescu, prof. univ. dr. ing. Radu Pentiuc și conf. univ. dr. Luminiţa Turcu.
m-voronet_delegatie-dakar-3„Totodată, delegația a cunoscut cultura și tradițiile din Bucovina vizitând Mănăstirile Dragomirna, Mănăstirea Humorului și Voroneț, dar și Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean. Pe lângă discuțiile cu universitarii suceveni, din programul delegației senegaleze a făcut parte și vizitarea Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. De asemenea, oaspeții s-au aflat în vizită și la Biblioteca Județeană „I.G. Sbiera”, la Centrul de Informare Turistică, Biroul Francez din Casa Prieteniei și Observatorul Astronomic din municipiul Suceava”, a precizat Ardelanu.
muzeul-satului-bucovinean_delegatie-dakar

În zilele de 22-24 septmbrie, delegația se va afla în București, unde vor vizita, printre altele, și Palatul Parlamentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.