În cursul zilei de astăzi președintele Curții Constituționale a României este prezent la universitatea din oraș pentru a primi titlul de „Doctor Honoris Causa”.

zegrean, sursa facebook

„Este un moment de recunoaștere publică a meritelor pe care domnul Președinte Augustin ZEGREAN le are în dezvoltarea unei colaborări unice între Instituția Curții Constituționale a României și USV reflectată atât prin organizarea și participarea judecătorilor Curții Constituționale la conferințe și evenimente internaționale la USV, culminând cu organizarea Trilateralei Curților Constituționale ale Lituaniei, Republicii Moldova și României, cât și prin intermedierea de stagii de practică a studenților USV la Curtea Constituțională a României.
Este totodată recunoscută și activitatea domnului Președinte Augustin ZEGREAN pentru îmbogățirea jurisprudenței Curții Constituționale, consolidarea statului de drept, respectarea principiilor constituționale, precum și pentru menținerea unui echilibru între principalele instituții ale statului”, se arată pe pagina oficială a Universității „Ștefan cel Mare”.

Acest eveniment are loc la patru zile după ce o altă personalitate din sistemul juridic românesc a vorbit în cadrul unei conferințe pe teme educaționale. Este vorba de controversatul judecător Cristi Dănileț, judecător în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Tema Conferinței Naționale de Educație a fost „Noi abordări în educație. Inovație și creativitate în domeniul didacticii” și a avut loc luni, 23 mai 2016.

Scopul acestui eveniment a fost acela de a încuraja cercetarea științifică și de a susține schimbul de bune practici, luând în considerare domenii interdisciplinare abordate din perspectivă educațională.

Au participat cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, cercetători, studenți, persoane interesate de domeniul educațional. Conferința a fost deschisă cu un Cuvânt-înainte de conf. Univ. Dr.  Maxim Ioan, directorul DSPP. Evenimentul a continuat cu o prelegere despre Educația juridică pentru tânăra generație, susținută de Cristi Dănileț, judecător, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Aceasta nu este prima vizită a judecătorului, el declarându-se un „prieten al studenților suceveni și al studenților în general”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.