Vlad Voiculescu, demis de premier de la conducerea Ministerului Săătății, decizie care a aruncat în aer coaliția de guvernare,  ar putea fi din nou nominalizat pentru această poziție. Ex-ministrul a făcut această precizare, luni, la Europa FM, în contextul în care a vorbit despre necesitatea unei schimbări a modului în care se ocupă funcțiile din sistemul sanitar: ”Suntem una dintre puținele țări unde există aceste contracte pe viață”.

La intervenția moderatorului, care l-a întrebat cum să fie el noul ministru al Sănătății, Voiculescu a răspuns: „Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”.

Chestionat dacă la negocierile de astăzi din coaliție USR-PLUS va merge cu propunerea ca el să fie din nou ministrul al Sănătății, Voiculescu a răspuns că „asta e treaba Coaliției”.

O astfel de decizie, însă, ar menține aprins conflictul dintre PNL și USRPLUS, liberalii excluzând o reîntoarcere a ex-ministrului la Sănătate. Amintim că, luni, ora 17:00, coaliţia de guvernare se reuneşte în prima şedinţă de la revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. „Nu cedăm. Nu îl schimbăm pe Florin Cîţu. Nu dăm niciun alt minister decât cele negociate în decembrie, nu dăm nicio agenţie guvernamentală în plus faţă de ce s-a negociat. Nu vă pot spune că în seara asta, după coaliţie, va ieşi fum alb. Probabil, ambele partide vor sta pe poziţii de forţă, dar pot să vă garantez, aşa cum am făcut-o şi în decembrie, că până mâine seară lucrurile se vor încheia şi vom merge mai departe în aceeaşi formulă”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, înainte de şedinţa conducerii liberalilor, care are loc la Parlament.

Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Vlad Voiculescu. Duminică, el a spus că aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii.

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS, până atunci voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile funcţionează bine. (…) Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la discuţia din coaliţie cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat Florin Cîţu, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.