Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat drept „o provocare” exercițiile militare efectuate de către Statele Unite şi NATO la Marea Neagră, despre care spune că ”intensifică tensiunile între Rusia şi NATO”, într-o convorbire telefonică cu omologul său francez Emmanuel Macron.

În această convorbire, Vladimir Putin „a atras atenţia asupra naturii provocatoare a exerciţiilor de mare aploare pe care le efectuează Statele Unite împreună cu anumiţi aliaţi la Marea Neagră, care intensifică tensiunile între Rusia şi NATO”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat publicat luni seară.

Putin se referă la participarea mai multor nave militare americane la exerciţii la Marea Neagră, despre care Moscova a spus că ”le urmărește cu atenție”. Liderul la Kremlin lansează acest atac în contextul unor tensiuni tot mai puternice în centrul cărora se află Războiul din Ucraina, o ţară riverană la Marea Neagră.

Situaţia în regiune este tensionată din 2014, când Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea, iar Ucraina se află, de peste şapte ani, în război cu separatişti proruşi în Donbas (est).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.