Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat, în cursul zilei de vineri, că este dispus să acorde 10 zile libere cetăţenilor din Rusia pentru a ajuta la scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Anunţul a fost făcut la solicitarea expresă a experţilor din sistemul sanitar care au reclamat modul greu în care scade numărul de infectări cu noul coronavirus şi au solicitat luarea unor măsuri radicale. Conform news.roVladimir Putin a ţinut să precizeze, într-o intervenţie online, că „dacă specialiştii consideră că luarea unei asemenea măsuri este necesară, atunci voi semna decretul de acordare de zile libere„.

Specialiştii din sistemul sanitar rus susţin că acordarea unor zile libere cetăţenilor, astfel încât aceştia să stea acasă, „ar putea conduce la o stabilizare a numărului de infectări cu noul coronavirus„. Ruşii ar urma să beneficieze în luna mai de zilele libere respective.

Rusia a ajuns la aproape 4,8 milioane de infectări cu noul coronavirus, fiind pe locul 5 în clasamentul ţărilor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus, dar şi la peste 107.000 de decese provocate de coronavirus, cifră cu care se situează pe locul 7 în lume.

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.