Președintele rus Vladimir Putin a dezvăluit că a primit o doză booster cu vaccinul Sputnik V, cunoscută sub numele de „Sputnik Light”. El a adăugat că este dispus să participe la un test clinic pentru o nouă metodă de administrare a vaccinului anti-COVID, pe cale nazală. Putin, care a spus că a fost complet vaccinat în această primăvară, a dezvăluit duminică, că nu a avut efecte adverse după a treia doză de vaccin.

Președintele rus a s-a întâlnit cu directorul adjunct al Institutului Gamaleya din Moscova, cel care a dezvoltat vaccinul Sputnik. Putin, care a lăudat vaccinurile anti-coronavirus produse de Rusia numindu-le „la fel de fiabile ca AK-47”, a spus că a făcut doza booster la recomandarea specialiștilor din Sănătate. Ba chiar a spus că este gata să ajute la testarea unei alte forme de prevenire a Covid-19, care nu a fost încă lansată, este vorba de un vaccin intranazal aflat în prezent în curs de testare clinică pe voluntari. Întrebat dacă este gata să semneze actele necesare pentru a participa la testul clinic, Putin a spus că poate „cu siguranță” să facă acest lucru.

Rusia este lovită masiv de valul 4 de COVID. În ultimele 24 de ore au fost raportate 36.970 de noi cazuri și 1.250 de decese asociate Covid-19. La nivel naţional, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 9,1 milioane de îmbolnăviri.

Rusia, lovită masiv de valul 4 de COVID. Vaccinurile rusești nu sunt aprobate de OMS 

Vaccinurile nazale împotriva Covid-19, administrate prin spray sau picături, au fost anunțate în cursul anului de mai multe companii farmaceutice. Această formă de vaccinare ar oferi mai multe avantaje față de injecția clasică, inclusiv o protecție suplimentară pentru plămâni. Mai mult, vaccinul nazal ar putea fi auto-administrat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.