Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ajuns la Beijing, la invitația omologului chinez, Xi Jinping, pentru a participa la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, potrivit unui comunicat transmis de Kremlin. În timpul vizitei, cei doi șefi de stat vor discuta despre dezvoltarea relațiilor ruso-chineze și despre dezvoltarea proiectelor comune în domenii precum economie, energie, finanțe, investiții și tehnologie. Întâlnirea faţă în faţă a celor doi lideri va consolida parteneriatul tot mai strâns dintre Beijing şi Moscova, pe măsură ce relaţiile ambelor state cu Occidentul se deteriorează.

Înainte de întrevederea cu Xi Jinping, Vladimir Putin a declarat, joi, că este hotărât să consolideze relațiile diplomatice și economice cu China, într-un context în care tensiunile cu Occidentul sunt la un nivel fără precedent. 

„Îl cunosc pe președintele Xi de multă vreme. Ca prieteni buni și politicieni cu interese comune, am păstrat întotdeauna o relație apropiată”, a declarat liderul de la Kremlin, la Beijing. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.