Frica este prezentă peste tot în aceste zile. Aseară, ne-am întâlnit cu mulţi oameni din Iţcani. O doamnă mi-a şoptit la ureche, de cum am intrat în sală, că le este frică să vorbească, “…nu ştii pe cine deranjezi…”

Sunt absolut convinsă că şi colegilor mei universitari le este frică să vorbească despre o eventuală transformare a Universităţii din Suceava într-o filială a Iaşiului. Avem atâtea semnale de alarmă până acum, în acest sens: în fiecare zi, o nouă instituţie regională, cu sediul la Suceava, se mută la Iaşi.

Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla în varianta USL a regionalizării cu 8 regiuni…

Susţin, alături de colegii din echipa ARD, proiectul de regionalizare a României cu 12 regiuni, dintre care una cu capitala la Suceava.

Universitatea din Suceava e straşnic râvnită de alţii! Nu mă voi lăsa păcălită, mă voi bate până la capăt pentru o universitate continuatoare a valorilor academice din Bucovina, sora geamănă a Universităţii din Cernăuţi. Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava are un adevărat rol strategic prin principala sa misiune: cea de promovare şi dezvoltare a tradiţiei academice cultivată şi lăsată ca un tezaur de către înaintaşii noştri.

Si apoi, la Suceava este nevoie de această universitate care pregăteşte specialişti şi forţă de muncă pentru zonă, în cadrul unor specializări proprii, cu impact pe piaţa forţei de muncă. Avem nevoie de această universitate de tradiţie românească şi o vom sărbători cum se cuvine, în acest an universitar, la cei 50 de ani de existenţă.

Stimaţi Colegi, dragi Suceveni, ajutaţi-ne să nu lăsăm să piară universitatea noastră!

One Response

  1. Musteata Florin

    Atunci cind un lucru sau un om este mai bun, trebuie distrus de cei mai slabi sau mai rai.
    Sustin Universitatea Suceava sa ramina aici unde este si le urez profesorilor mult curaj si succes.
    Oricind alaturi de ei.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.