Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut că negocierile de pace cu Rusia „sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”. El l-a invitat pe Papa Francisc să joace rolul de mediator în discuții. Totodată, Zelenski a ținut să mulțumească tuturor celor care au ajutat țara sa de când a început invazia rușilor.

Volodimir Zelenski, despre negocierile Ucraina – Rusia

Zelenski a susținut că negocierile cu partea rusă „sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”, dar „vom lucra, vom lupta până la capăt, curajos şi deschis. Ne vom odihni doar atunci când vom câştiga”.

Liderul de la Kiev a mulțumit apoi comunității internaționale și și-a exprimat speranța că summiturile de săptămâna aceasta – G7, NATO şi UE – vor duce la noi sancțiuni pentru Rusia și ajutor suplimentar pentru țara sa.

Zelenski l-a invitat pe Papa Francisc să medieze negocierile Ucraina – Rusia

Marți, Volodimir Zelenski l-a invitat pe Papa Francisc să joace rolul de mediator în negocieri.

„Am aprecia rolul de mediator al Sfântului Scaun pentru a pune capăt suferinţei umane”, a scris Zelenski, pe Twitter, după o discuție la telefon cu Papa Francisc.

El a mai transmis că a informat pe „Sanctitatea Sa despre situaţia umanitară dificilă şi blocarea coridoarelor umanitare de către trupele rusești”.

De asemenea, Volodimir Zelenki i-a mulțumit Papei Francisc pentru „rugăciunile sale pentru Ucraina şi pace” și l-a rugat „să vină în ţara noastră în acest moment foarte important”: „Cred că putem organiza această vizită importantă care aduce un sprijin semnificativ fiecărui ucrainean”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.