Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ironizat încercarea Rusiei de a cenzura interviul pe care l-a acordat unor jurnaliști ruși independenți, spunând că Moscova este „speriată” de ziariștii „care pot spune adevărul”.

Volodimir Zelenski spune că Moscova era „speriată” de interviul său cu jurnaliștii independenți din presa rusă

„Oameni puternici ai țării noastre, astăzi este ziua în care sunt convins iar și iar cât de departe suntem de Federația Rusă”, a declarat liderul ucrainean duminică, potrivit CNN.

„Doar imaginați-vă, la Moscova erau speriați de interviul meu cu jurnaliștii ruși. Aceia dintre ei care pot spune adevărul”, a continuat Zelenski.

Autoritatea rusă de resort, Roskomnadzor, a avertizat duminică publicațiile ruse să nu transmită interviul cu președintele Ucrainei.

„Au distrus libertatea de discurs în statul lor, încearcă să distrugă statul vecin. Se portretizează drept jucători globali. Iar ei înșiși se tem de o conversație relativ scurtă cu câțiva jurnaliști. Ei bine, dacă există o asemenea reacție, înseamnă că facem totul cum trebuie. Înseamnă că sunt nervoși”, a continuat liderul de la Kiev.

Interviul a fost publicat integral pe canalul de Telegram al lui Volodimir Zelenski și cuprindea întrebări de la cei mai proeminenți jurnaliști independenți din Rusia, printre care autorul Mikhail Zygar și Tikhon Dzyadko, editorul TV Rain, post închis recent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.