Grija faţă de animalele fără stăpân i-a determinat pe opt locuitori ai Germaniei să renunţe la confortul propriu şi la concediile lor, pentru a veni la adăpostul de câini din lunca Sucevei, unde, de dimineaţă până seara târziu, trudesc pentru a le oferi celor mai buni prieteni ai omului condiţii mai bune de viaţă.

„Am venit aici deoarece pentru noi e dureros să vedem ce se întâmplă cu câinii de aici, din România”, spune Ralf Trautmann, patronul unei mici companii de construcţii, care, impresionat de situaţia câinilor din adăpostul Sucevei, a şi înfiinţat, împreună cu soţia sa, o asociaţie – Suceava Memory of Tina, a cărei scop este îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale câinilor fără stăpân, în colaborare cu o altă asociaţie din Germania – BMT, dar şi cu ProAnima.

Acesta s-a arătat mulţumit de faptul că autorităţile sucevene s-au arătat deschise cooperării cu organizaţiile de protecţie a animalelor, spre deosebire de alte părţi din ţară, motiv pentru care vor să facă și mai multe, pentru a ajuta la rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.

„Vrem să facem ca situaţia de aici să fie mai bună. Vom da bani pentru ca oamenii cu posibilităţi financiare reduse să îşi poată steriliza câinii, gratuit. Am venit să dăm un exemplu a ceea ce se poate face pentru stăvilirea înmulţirii câinilor fără stăpân. Acum, în adăpost avem peste 1300 de câini şi pe străzi alţi 2000 – 2500 de câini”, a precizat Trautmann.

Pe lângă mâncarea pe care au adus-o pentru cei aproape 1500 de câini din adăpostul de animale înfiinţat de Primăria Suceava şi materialele de construcţii pe care le-au cumpărat din donaţiile membrilor asociaţiei, sau a prietenilor care le împărtăşesc grija faţă de animale, voluntarii germani s-au apucat serios de treabă, pentru a corecta o parte din problemele de la adăpost.

De la lucrări de construcţii, la operaţiuni de curăţenie, dar şi la intervenţii medicale pentru animalele din adăpost, pentru că doi dintre ei sunt medici veterinari, voluntarii germani fac de toate, dând un exemplu sucevenilor iubitori de animale.

DSCF2713 DSCF2716 DSCF2745

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.