Lucrările la cele două tronsoane ale Drumului Național 18 sunt aproape de finalizare. Anunțul a fost făcut de către managerul de proiect, Vasile Strâmbeanu, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, se efectuează ultimele lucrări la lotul 3, care se întinde de la limita de județ și până la ieșire din localitatea Cârlibaba și la lotul 4, în continuare, din localitatea Cârlibaba până la intersecția cu DN 17.

„Pe lotul 3 se circulă pe ultimul strat de uzură, încă de la finele anului trecut, iar în acest an vom finaliza lucrările la poduri, mai precis la montarea rosturilor de dilatație, practic, în acest miment se circulă fără restricții”, a spus Strâmbeanu”.

Potrivit managerului proiectului, lucrările rămase de executat constau în realizarea semnalizării rutiere orizontale și verticale, adică marcaje rutiere și indicatoare de circulație.

Trebuie spus că lucrările sunt realizate fizic în proporție de 97%, iar termenul de finalizare este 31 iulie 2019. Potrivit lui Strâmbeanu, marcajele rutiere nu se pot face dacă condițiile meteo nu sunt optime.

„La lotul 4 avem un stadiu avansat de execuție. S-au efectuat lucrări de terasamente, la suprastructură. Este integral finalizat stratul de legătură, de mixtură asfaltică, iar stratul de uzură, din cei 20 de kilometri, a fost turnat pe un tronson de 15 kilometri. După ce vom turna întreg stratul de uzură, vom finaliza și celelalte lucrări la poduri unde acum se circulă cu restricții. Apreciem că ultimul strat de mixtură asfaltică va fi finalizat între 10 și 15 iulie. Aici suntem într-un stadiu fizic de 85%”, a explicat Strâmbeanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.