Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă, 4 mai, de o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul, care urmează să sosească pe Aeroportul „Henri Coandă” în jurul orei 19.00.

lumanare, lumina sfantaDe la aeroport, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare, cu escală la Cluj-Napoca şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul ţării.

„Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. Lumina Sfântă va fi oferită la Slujba de Înviere (ora 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei, remis miercuri.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.