O plăcere nevinovată la care apelează tot mai multe persoane, vopsitul părului reprezintă o metodă ușoară prin care îți poți schimba sau reîmprospăta înfățișarea. De cele mai multe ori, specialiștii din domeniu recomandă realizarea acestui proces în saloane specializate. În momentul în care timpul nu-ți permite să ajungi la programarea efectuată, apare soluția salvatoare: vopsitul acasă.
Desigur, în primă fază își fac apariția senzațiile de teamă și incertitudine cu privire la rezultat, alegerea nuanței potrivite ori cunoașterea tehnicilor necesare pentru a duce la bun sfârșit sarcina. Cu ustensilele corespunzătoare și produsele adecvate tipului tău de păr, poți obține culoarea dorită, chiar la tine acasă.
Din acest motiv, venim în ajutorul tău cu o serie de recomandări utile care să îți ofere încrederea necesară.
Pregătirea părului înainte de aplicarea vopselei
Întrucât firul de păr va trece printr-un proces chimic puternic, care îi poate afecta rezistența, este indicat să-i dedici o rutină de îngrijire bazată pe curățare și hidratare. În primul rând, folosește un șampon special conceput pentru curățarea eficientă a pielii scalpului, astfel încât vei îndepărta impuritățile și reziduurile rămase. În acest fel, culoarea aplicată se va distribui uniform. Poți încheia rutina cu un balsam hrănitor, ce fortifică și hidratează cuticula, oferindu-i nutrienții necesari.
Pe lângă aceste lucruri, vei avea nevoie de o pereche de mănuși, o pensulă, un bol din sticlă pentru prepararea nuanței, o pelerină sau un prosop de protecție, câteva clame, un pieptăn și vaselină sau o cremă de corp.
Mai mult, dacă te vopsești pentru prima dată, îți recomandăm să încerci produsul colorant pe o singură șuviță de la spate. Vei vedea astfel dacă nuanța aleasă se potrivește tonului pielii, preferințelor personale și, în același timp, vei observa dacă pielea prezintă alergii când ia contact cu ingredientele produsului ales.
Procesul de vopsire
Odată ce ai ajuns la o decizie în privința culorii, a sosit momentul pentru care te-ai pregătit până acum. Ce urmează?
- Împarte podoaba capilară cu ajutorul pieptănului în patru secțiuni egale, pe care le vei prinde cu ajutorul clamelor.
- Cântărește atât vopseaua, cât și oxidantul, după aceea le poți amesteca în bolul din sticlă (metalul poate duce la oxidarea culorii), până când se omogenizează.
- Dacă vrei să-ți deschizi sau să închizi nuanța părului, ai la dispoziție decolorant, care se prepară în urma combinației dintre pudră (o parte) și oxidant (două părți).
- Începe aplicarea vopselei sau a decolorantului de la rădăcină, urmărind cărarea naturală a părului, după care poți întinde produsul pe lungimea fiecărei șuvițe.
- Acordă-i timpul de acționare recomandat de producător, înscris în instrucțiunile de folosire din interiorul ambalajului.
Tratamentul de îngrijire
Indiferent de culoarea aleasă, este indicat să schimbi regimul de îngrijire a podoabei capilare, pentru a evita degradarea firului în timp. Așadar, după fiecare spălare apelează la o masca de par care acționează asemenea unui tratament intensiv datorită ingredientelor de origine naturală. Îți recomandăm să optezi pentru măști fără parabeni sau coloranți, îmbogățite, în schimb, cu uleiuri de jojoba, argan, ricin, cocos sau extract de alge marine.
Mai mult, în cazul părului blond vei avea nevoie inclusiv de o mască cu pigment albastru sau violet, al cărui scop este de a neutraliza nuanțele nedorite de galben sau portocaliu.
Desigur, dacă vrei să extinzi perioada dintre sesiunile de vopsit, acasă sau la salon, ai mereu la îndemână opțiunea șamponului nuanțator. Disponibil într-o varietate de culori, acest element te ajută să menții vitalitatea culorii pentru câteva săptămâni, atunci când este utilizat cu regularitate.
Sursă foto: Unsplash.com
Lasa un raspuns