Peste patru milioane de angajaţi din privat ar putea pleca în vacanţă de anul viitor pe banii statului. Guvernul pregăteşte vouchere de vacanţă decontate 100% şi pentru mediul privat. În prezent, angajatorii oferă tichete în limita a șase salarii minime brute, dar din propriul buget. Şi numai dacă vor. 

Banii pe care angajatorii ar putea să-i primească ar urma să fie decontaţi 100% din CAS. Un efort enorm pentru bugetul de stat.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului: Pentru cei 1,2 milioane de salariaţi din sectorul bugetar, acel tichet de vacanţă de 1.450 de lei reprezintă un efort bugetar anual de 350 de milioane de euro. Ori, în sectorul privat avem un număr mai mare de angajaţi, de aproape patru ori mai mare.

Angajaţii din privat primesc şi acum vouchere de vacanţă, însă doar dacă vor angajatorii 

În prezent, voucherele de vacanţă în mediul privat pot fi acordate tuturor angajaților care au un contract individual de muncă, iar valoarea maximă a acestora este echivalentul a șase salarii minim brute garantate pe ţară, bani scutiti de taxe. Angajatorul este scutit şi de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.

Leonard Rizoiu, reprezentant HR: Fiecare angajat are dedicat un buget al vacanţei. Angajatul vine cu factura, iar compania îi decontează o parte din valoarea facturii pentru servicii turistice. 

Ministerul Turismului spune că proiectul ar urma sa revitalizeze industria HoReCa

Lucian Bădîrcea, CEO agenție de turism: Ar fi un mare ajutor, aceste vouchere de vacanţe decontate şi pentru mediul privat sunt aşteptate de mult. 

Dacă vor fi aprobate, voucherele de vacanță pentru privaţi vor putea fi folosite şi pentru masă, transport sau tratament balnear, scrie observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.