Polițiștii, jandarmii și ceilalți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor avea vouchere de vacanță în limita valorică de 1.450 de lei, pentru decontarea serviciilor turistice din această vară.

Ministerul a publicat pe pagina de internet normele privind decontarea pentru angajați a cheltuielilor pentru servicii turistice prestate pe teritoriul României pe perioada concediului de odihnă. Mai exact, condițiile care trebuie îndeplinite atât de firmele care emit facturile de decontare a serviciilor pentru clienții angajați ai MAI, cât și de acești angajați, pentru încasarea sumelor aferente, în limita valorică impusă.

Astfel, operatorii economici trebuie să fie autorizați de Ministerul Turismului și posesori de licențe în turism sau de certificate de clasificare. De asemenea, serviciile turistice pentru care au fost efectuate cheltuielile trebuie să fie prestate de unități hoteliere ce își desfășoară activitatea pe teritoriul României. Lista cu agenții economici din turism autorizați poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Turismului, aici.

Conform comunicatului MAI, pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor, angajații MAI trebuie să depună la unitățile în care sunt încadrați facturile eliberate pe numele angajatului care solicită decontul, pentru serviciile turistice efectuate, în original și bonurile fiscale sau chitanțele aferente acestor facturi.

La decont se pot anexa mai multe facturi fiscale și bonurile ori chitanțele aferente, eliberate pe numele solicitantului. De asemenea, facturile fiscale trebuie să conțină mențiunea “servicii turistice” sau titulatura distinctă a serviciilor plătite: cazare, alimentație, transport, tratament balnear și servicii de agreement.

MAI a anunțat că până la data de 30 noiembrie 2018 se pot înscrie deconturi pentru serviciile turistice prestate de la intrarea în vigoare a Legii nr. 80/2018.

 

sursa: www.legestart.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.