Incalzirea pe timpul iernii este esentiala pentru o viata confortabila. Daca, in trecut, in mediul rural existau mai multe solutii pentru obtinerea unor temperaturi de interior potrivite, in orase, singura solutie era bransarea la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic. O vreme, acest sistem a functionat corespunzator, dar in ultimii ani, au aparut din ce in ce mai multe probleme legate de aceasta solutie. 

 

Aceste neajunsuri au venit, in primul rand, din cauza varstei inaintate a componentelor retelei centralizate, ceea ce a dus la furnizarea unui agent termic cu o temperatura insuficienta sau la defectiuni care duceau la intreruperea in totalitate a furnizarii caldurii. O alta problema a fost valoarea din ce in ce mai mare a facturilor lunare. Posesorii de apartamente au cautat alternative la sistemul centralizat, din ce in ce mai multi alegand sa se debranseze.

 

Iata solutiile pe care le ai la indemana daca optezi pentru debransare:

 

Chiar daca debransarea presupune, uneori, investitia importanta pentru procurarea si montarea alternativei si obtinerea a numeroase aprobari si hartii de la institutiile statului, asta nu inseamna ca nu merita pusa in practica, deoarece vechile sisteme centralizate sunt ramasite ale organizarii socialiste, nu doar in mod fizic, ci si ca sistem de organizare. 

 

  1. Centrala individuala de apartament pe gaz a fost alegerea multor proprietari care doreau sa aiba locuinta incalzita si sa faca economii la bugetul lunar. Aceasta solutie le-a oferit numeroase avantaje. Chiar daca investitia initiala a necesitat o cheltuiala suplimentara, economiile realizate lunar au amortizat banii investiti in scurt timp. 

 

Vrei sa optezi pentru aceasta solutie? Cea mai buna alegere este centrala ARISTON in condensatie, care incorporeaza cele mai noi inovatii in domeniul incalzirii individuale a casei;

2. Incalzirea cu ajutorul curentului electric isi gaseste din ce in ce mai multi adepti datorita beneficiilor pe care le ofera si a usurintei de implementare a sistemului de centrale electrice de incalzire. El au fost destul de utilizat in ultimii ani, dar, in prezent, tehnologia convectoarelor electrice patrunde tot mai rapid. Aceste echipamente sunt necostisitoare, usor de montat, foarte eficiente si asigura o incalzire uniforma a locuintei prin miscarea aerului din interior;

 

3. Centrala de bloc devine o solutie buna daca toata scara renunta la sistemul centralizat si monteaza un astfel de dispozitiv care ofera agent termic si apa calda tuturor locatarilor cladirii. In acest caz, de cele mai multe ori, nu mai este nevoie de schimbarea caloriferelor si tevilor din locuinta, ci doar de montarea acestuia intr-o camera comuna. Prin folosirea acestei variante, se pot obtine economii de pana la 50%, fiind eliminate pierderile si costurile legate de salariile angajatilor companiei de furnizare a agentului termic.

 

In concluzie, proprietarii de locuinte nu trebuie sa ramana ancorati intr-un sistem centralizat vechi, ultrabirocratic si cu numeroase probleme, ci pot lua in propriile maini asigurarea confortului termic pentru intreaga familie. Solutiile sunt la indemana tuturor, iar valoarea lor,  dovedita de sutele de mii de oameni care au ales sa procedeze la fel. 

 

surse foto:

shutterstock.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.