ANM a anunțat averse sub formă de ploaie, în special în zonele de vest și nord – vest ale teritoriului.

Pe parcursul zilei de miercuri, se anunță intensificări ale vântului în majoritatea teritoriului, cu viteze de 40 – 45 km/h, exceptție făcând zonele montante, unde viteza va atinge până la 100-130 km/h, pe creste.

Pe fondul pătrunderii undei mase de aer cald, vremea se menține caldă, temperaturile fiind ridicate pentru această perioadă a anului. Maximele se vor încadra între 7 și 16 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 9 grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară:

Banat

Vreme va fi deosebit de caldă pentru acest moment al anului, media temperaturilor maxime va fi de 9 – 12 grade, iar a minimelor de 5 – 8 grade Celsius. Vor fi ploi, temporar mai însemnate cantitativ, atât în cursul zilei de azi, când și în data de mâine, 31 decembrie.

Crișana

Regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele obişnuite la sfârşit de decembrie şi început de ianuarie. În perioadele cele mai calde, temperaturile diurne vor fi de 9 – 12 grade, iar cele nocturne de 3 – 7 grade, mediat regional.

Transilvania

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie regională a maximelor de 4 – 8 grade şi a minimelor de -4 și 0 grade. Vor fi ploi în general slabe şi cu caracter local şi temporar.

Maramureș

Va predomina o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu maxime de 10 – 12 grade, iar a minimelor de 3 – 6 grade Celsius.

Moldova

Comparativ cu regimul termic caracteristic acestei regiuni în această perioadă a anului, valorile ce se vor înregistra în Moldova vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. Până la data de 3 ianuarie, meteorologii ANM anunță temperaturi ridicate, cu maxime cuprinse între 7 – 12 grade şi ale minimelor de 0 – 5 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, ploi locale, slabe cantitativ urmând a se semnala doar pe parcursul zilei de 31 decembrie.

Dobrogea

În perioada 28-30 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 13 – 16 grade, iar a minimelor de 6 – 9 grade. În celelalte zile, la amiază vor fi 9 – 12 grade şi noaptea 4 – 7 grade Celsius.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploi slabe, cu caracter local urmând a fi în jurul datei de 31 decembrie.

Muntenia

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a iernii. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 13 grade, iar a minimelor de 0 – 5 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, averse de ploaie urmând a se semnala local pe parcursul zilei de 31 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 4-10 ianuarie.

Oltenia

Ziua vor fi valori de 11 – 15 grade şi noaptea 3 – 6 grade Celsius. Așa cum este anunțat și în restul teritoriului, în Oltenia meteorologii atrag atenția că vremea va fi mult mai caldă față de normalul perioadei pentru prima lună din iarnă.

București

Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi de 12 – 14 grade, în timp ce valorile minime se vor încadra în intervalul 3 până la 5 grade Celsius.

Cerul va fi variabi, iar vântul va sufla slab și moderat. În prima parte a zilei se vor semnala condiții de ceață.

Munte

Se vor înregistra precipitaţii în general moderate cantitativ în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în masivele vestice; vor fi ploi şi lapoviţă şi doar la altitudini mari temporar şi ninsori.

La munte se vor semnala precipitații mixte, care local vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în special pe creste și mai ales în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 100 – 130 km/h, spulberând zăpadă depusă anterior. Se vor înregistra, în medie, maxime de 1 – 8 grade şi minime de -4 – 4 grade Celsius.

Litoral

La malul mării cerul va fi variabil în cursul zilei de 30 decembrie, maximele anunțate la Constanța fiind de 16 grade, iar minimele din timpul nopții de 8-9 grade Celsius. Iată cum va fi vremea de Revelion.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.