Ieri, 17 iunie, locuitorii din Vatra Dornei s-au confruntat cu diferite fenomene meteorologice, care au provocat pagube materiale. Pompierii au fost nevoiți să intervină în cazuri de Inundații, incendii, copaci căzuți.

Ieri după amiază, în urma fenomenelor meteo periculoase, au fost inundate în municipiul Vatra Dornei subsolul unui hotel şi curtea unei locuinţe. Pompierii de la detaşamentul din localitate au intervenit şi, cu ajutorul unei motopompe, au evacuat apa.

Un echipaj al celor de la CFR au intervenit cu o drezină şi au îndepărtat un copac ce a căzut din cauza vântului puternic pe linia de înaltă tensiune. Mai mulţi copaci rupţi de furtună au căzut şi pe DN18, în zona localităţii Ciocăneşti. Ei au fost defrişaţi de către lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Circulaţia rutieră nu a fost întreruptă.

Tot ieri, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost sesizat prin numărul 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă din municipiul Vatra Dornei.

Trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei au intervenit pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor ce au cuprins bucătăria de vară şi alte anexe gospodăreşti. Focul ameninţa să se extindă la casa de locuit şi gospodăriile învecinate.

Au ars bucătăria de vară, pe o suprafaţă de 16 mp, adăpostul de animale, pe  40 mp, un padoc pentru furaje, pe  30 mp, acoperişul unui atelier, pe 40 mp, bunuri materiale de uz casnic şi obiecte de mobilier. În incendiu au pierit patru caprine. Pompierii au salvat locuinţa femeii şi gospodăriile învecinate. Incendiul a fost lichidat. Din primele cercetări, flăcările au izbucnit din cauza unui trăsnet. Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.