Un nou val de aer polar pune stăpânire pe România. Meteorologii anunţă vreme rece în majoritatea regiunilor, începând de marţi, 31 martie. Maximele nu vor mai depăşi 10 grade în sud-estul ţării, iar ploile, lapoviţa şi ninsorile se vor semna în mai multe zone ale ţării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, 30 martie, valul de aer polar va ajunge în vest, centru şi nord, iar în restul teritoriului temperaturile, comparabile cu cele din ziua anterioară, vor continua să fie mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Meteorologii spun că înnorările se vor accentua treptat şi temporar vor fi precipitaţii, local în regiunile din jumătatea nordică a ţării şi la munte, iar din a doua parte a intervalului pe arii restrânse şi în restul zonelor.

În Capitală, vremea va fi în continuare uşor mai caldă decât normal pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Frigul ajunge marţi şi în sud şi sud-est, astfel că valorile de temperatură se vor situa sub cele normale în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în nord şi în centru. Cerul va fi noros, iar local şi temporar în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării se vor semnala precipitaţii.

În Bucureşti, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.