Depunerea de coroane pentru comemorarea Marelui Voievod Ștefan cel Mare de la statuia ecvestră de la Cetatea de Scaun a Sucevei s-a încheiat cu înmanarea de distincții.

Astfel, Andrei Batereanu, președintele Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt”, i-a oferit primarului municipului Suceava, Ion Lungu, insigna de gradul I „Ștefan cel Mare” – aur, motivând că edilul sucevean ține mai departe Scaunul Sucevei, asemeni lui Ștefan cel Mare.

„În semn de înaltă apreciere celui care ține Scaunul Sucevei exact așa cum l-a ținut Ștefan cel Mare și Sfânt și în semn de înaltă recunoștință se decorează cu insigna de gradul I – aur „Ștefan cel Mare și Sfânt” domnul Ion Lungu, primarul municipiului Suceava”, a spus Andrei Batereanu, președintele Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

De cealaltă parte, edilul Sucevei i-a înmânat președintelui Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt” o diplomă aniversară și a lansat invitația de a participa an de an la evenimentul solemn de depunere de coroane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.