Unul dintre șoferii angajați de Instituția Prefectului Județului Suceava participă la traficul rutier după propriile reguli. Astfel, în timp ce conducea Autoturismul Dacia Duster cu numărul de înmatriculare MAI 44616, mașină din dotarea Prefecturii Suceava, a fost filmat de către alți participanți la trafic făcând manevre periculoase și ilegale.

Toată acțiunea s-a petrecut pe DN 17 A, dinspre Palma spre Sucevița, unde curbele deosebit de periculoase se succed împiedicând astfel vizibilitatea. De altfel, aproape tot drumul ce leagă localitățile Vatra Moldoviței de Sucevița este marcat cu linie continuă, întrucât condițiile nu permit efectuarea manevrelor de depășire.

Întrebați despre consecințele pe care ar fi trebuit să le suporte șoferul Prefecturii, reprezentanții IPJ Suceava au precizat că cel dintâi poate fi sancționat contravențional, doar dacă este surprins făcând astfel de manevre de către un polițist. În caz contrar, acest șofer care este considerat pericol public, poate continua liniștit să facă abateri de la normele rutiere.

„Nu se știe de înregistrarea respectivă, nu este înregistrată nicio sesizare oficială la nivelul Serviciului Rutier. În cazul în care se primesc sesizări de la cetățeni, sau de la participanții la trafic care constată săvârșirea unei abateri, nu există cadru legal pentru soluționarea lor, întrucât o contravenție trebuie constatată în mod direct de polițist, pe propriile simțuri sau cu un mijloc tehnic omologat, adică cu un aparat radar amplasat pe o autospecială de poliție”, au explicat reprezentanții IPJ Suceava.

Trebuie precizat că fapta nu este de natură penală și polițiștii nu se pot sesiza din oficiu.

Sursă video: Facebook Cornel Gherasim

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.