Iulius Mall le propune sucevenilor să petreacă un sfârşit de săptămână cu o agendă bogată în evenimente: târg al ofertelor educaţionale, festival folcloric, olimpiada meşteşugurilor, atelier de creaţie şi târg handmade.

Vineri, 8 mai 2015, de la ora 10.00, Iulius Mall Suceava găzduieşte cea de-a XVI-a ediţie a Târgului Ofertelor Educaţionale, organizat în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava. Părinţii şi copiii lor vor putea consulta oferta de şcolarizare a liceelor din judeţ pentru 2015 – 2016. La standurile de prezentare vor fi elevi şi profesori ai instituţiilor de învăţământ, care îi vor ajuta pe tineri în orientarea lor şcolară.
Sâmbătă, folclorul îi va încânta pe clienţii Iulius Mall Suceava. De la ora 10.oo, etajul mall-ului va fi animat de tineri talentaţi care participă la etapa judeţeană a Festivalului Cântecului şi Dansului Popular. Micii artişti îşi vor demonstra pasiunea pentru a duce mai departe folclorul din Bucovina, oferind publicului momente de joc şi cântec popular. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Palatul Copiilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.
Tot sâmbătă, Iulius Mall găzduieşte şi Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale. Cei mai iscusiţi tineri în artele populare îşi vor expune lucrările inspirate din tradiţiile regiunii. Clienţii vor putea admira munca lor şi frumuseţea meşteşugurilor: olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe, măşti şi cojoace, sculptură lemn, prelucrare sau decorare metale şi os, confecţionat instrumente muzicale, pictat pe sticlă sau lemn, încondeiat ouă şi împletituri din nuiele.
Sâmbătă este şi zi de distracţie pentru copii. De la ora 12.00, prichindeii vor crea figurine din hârtie glase, sub îndrumarea specialiştilor. După ce îşi vor demonstra îndemânarea şi imaginaţia, cei mici vor putea lua acasă decoraţiunile realizate, pentru a-şi înfrumuseţa camera. Materialele sunt puse la dispoziţie de Iulius Mall Suceava, iar înscrierile la atelierul de creaţie se fac la Centru Info sau la telefon 0230/208.700. De la ora 16.00, în scenă intră clovnul Bobo, îndrăgitul prieten care îi aşteaptă pe năzdrăvani la o sesiune de distracţie. În zona KidsLand, copii vor avea parte de jocuri, concursuri, dulciuri şi multe farse haioase.
De vineri până duminică, parterul Iulius Mall Suceava va fi locul de întâlnire al tuturor celor pasionaţi de obiectele unicat. Expozanţii participanţi la Târgul de Handmade vor oferi publicului cele mai frumoase articole lucrate cu măiestrie. Amatorii de bijuterii, accesorii şi decoraţiuni create manual îşi pot îmbogăţi colecţiile cu articole deosebite şi pot admira diferitele tehnici prin care au fost realizate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.