Mai jos facem un scurt rezumat al activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Conform unui comunicat de presă primit pe adresa redacţională, în aceest week-end mai multe evenimente neplăcute s-au petrecut pe raza judeţului Suceava. Aşadar:

Vineri: Garda de Intervenţie Siret a fost solicitată să intervină la un incendiu care a izbucnit în comuna Muşeniţa la o gospodărie. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale încadrate cu 8 subofiţeri şi au constatat că ardeau aproximativ 300 snopi de furaje, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Cauza probabilă de producere a incendiului este flacăra provenită de la un foc deschis în spaţii deschise. Tot vineri, Detaşamentul Suceava a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit în comuna Pătrăuţi, pe un teren care apartine unei societăţi comerciale. Pompierii s-au deplasat la locul intervenţiei şi au constatat că ardea aproximativ 1 ha de vegetaţie uscată. Militarii au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite, cauza probabilă de producere a incendiului fiind flacăra provenită de la un foc deschis în spaţii deschise. Ultimul eveniment la care au fost solicitati pompierii suceveni în ziua de vineri a fost un accident rutier, produs în comuna Ipoteşti. Acestia s-au deplasat la locul faptei cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD şi au constatat faptul că în urma impactului dintre două autoturisme au rezultat două victime, o persoană fiind încarcerată în unul dintre autoturisme. Militarii au reuşit în scurt timp scoaterea victimei, aceasta fiind preluată de o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean , iar cealaltă victimă a fost preluată de ambulanţa SMURD, ambele fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sâmbătă: Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la subsolul unei magazii de pe strada Calea Transilvaniei din municipiu, aparţinând unei şcoli din localitate. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale şi au constatat că ardeau deşeuri din hârtie şi deşeuri textile, cu pericol de propagare la biblioteca şcolii şi alte anexe învecinate. Pompierii au lichidat incendiul, cauza probabilă de producere a acestuia fiind o ţigară aruncată în loc nepermis.

Duminică: Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc a fost solicitat la ora 3 să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la două locuinţe particulare, în comuna Vatra Moldoviţei. Aceştia s-au deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale şi au constatat că ardea corpul comun format din două locuinţe care deserveau 3 familii, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, cu pericol de propagare la 4 anexe învecinate. Militarii, împreună cu pompierii de la Vatra Moldoviţei şi pompierii de la Moldoviţa au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite. A ars corpul comun format din cele două locuinţe în proporţie de 60%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al unui conductor electric defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.