Activitatea militarilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” a fost una intensă, aceștia având acțiuni de la înlăturarea țurțurilor de gheață, până la stingerea unor incendii izbucnite în locuințe. Mai jos vă prezentăm comunicatul de presă integral, trimis de ISU Suceava.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au intervenit pentru îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă formaţi la acoperişuri, care puneau în pericol trecătorii şi maşinile parcate în zonă, în localităţile Rădăuţi (două intervenţii), Suceava (două intervenţii) şi Fălticeni. În acest week-end, pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a patru incendii, cauzate de întreţinerea necorespunzătoare a coşurilor de fum.

În data de 28 martie, pompierii de la Detaşamentul Fălticeni au lichidat un incendiu izbucnit la o locuinţă particulară, situată în Rădăşeni. La locul intervenţiei, ardea coşul de fum, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Incendiul a fost localizat şi lichidat, pagubele fiind minime. Cauza probabilă de incendiu a fost jar sau scântei, din cauza coşului de fum necurăţat. Nu s-au înregistrat victime. Astfel de incendii s-au produs şi în municipiul Suceava, Cumpărătura şi Costâna, având drept cauză probabilă jar sau scântei, provenite de la coşurile de fum întreţinute necorespunzător. La aceste intervenţii au participat pompierii militari de la Detaşamentul Suceava, care prin acţiunile lor, au reuşit salvarea caselor de locuit afectate de incendii.

Pe 28 martie, în urma unui apel la 112, pompierii militari de la Detaşamentul Suceava s-au deplasat pe Calea Unirii din municipiul Suceava, pentru a îndepărta unele elemente de fibră de sticlă care, din cauza vântului puternic, s-au desprins de pe un panou publicitar, punând în pericol siguranţa pietonilor care treceau prin zona respectivă.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, pompierii de la Detaşamentul Suceava s-au deplasat cu modulul SMURD, pentru a acorda primul ajutor medical de urgenţă unor victime implicate într-un accident rutier produs pe Calea Unirii din municipiul Suceava. La sosirea echipajelor la locul producerii accidentului, militarii au găsit trei victime, pentru una dintre ele fiind nevoie de intervenţia echipajului de la Descarcerare. Într-un autoturism implicat în accident era un bărbat în vârstă de 25 de ani, ce se afla încarcerat în autoturism. Militarii au extras victima din autoturism, după care au predat-o unui echipaj de ambulanţă de la SAJ. A doua victimă implicată în accident, o femeie de 41 de ani, a suferit un politraumatism, fiind preluată de alt echipaj de la SAJ. Pentru a treia victimă, o fetiţă în vârstă de 11 ani, nu a fost nevoie de intervenţia paramedicilor de la ambulanţă, deoarece nu a suferit leziuni.

Pompierii militari de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat pe strada Silvicultorului din municipiu. La locul intervenţiei ardeau materiale textile şi elemente de tâmplărie din interiorul unei camere, cu pericol de propagare la apartamentele învecinate. Cauza probabilă de incendiu a fost efect termic, din cauza amplasării necorespunzătoare a unei surse de încălzire, faţă de materiale combustibile. Nu s-au înregistrat victime.

În data de 31 martie, pompierii militari de la Detaşamentul Fălticeni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Râşca. La sosirea echipajelor la locul incendiului, ardea adăpostul de animale, cu pericol de propagare la casa de locuit. A ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp, cauza probabilă de incendiu fiind flacăra provenită din folosirea intenţionată a unei surse de aprindere, pentru a genera un incendiu. Nu s-au înregistrat victime.

Azi dimineaţă, pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi s-au deplasat în Horodnicu de Sus, pentru a lichida un incendiu izbucnit la un depozit de furaje, cu pericol de propagare la trei case de locuit. Au ars acoperişul depozitului pe o suprafaţă de 50 mp, 150 de baloţi de paie şi 8 tone de fân. Intervenţia a durat aproximativ patru ore, fiind dificilă din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile ce trebuiau scoase din zona de ardere. Pompierii au salvat casele cetăţenilor, cauza probabilă de incendiu fiind un scurtcircuit electric, produs din cauza unui conductor electric defect. Nu s-au înregistrat victime.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.