În weekendul care tocmai a trecut, pompierii militari suceveni au intervenit la 73 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă. Dintre acestea, 15 intervenţii au fost pentru localizarea şi lichidarea unor incendii, 39 de misiuni medicale ale pompierilor paramedici SMURD, 8 monitorizări a unor obiective cu risc şi 11 alte intervenţii specifice.

 

Fenomenele meteo periculoase, anunţate începând din cursul zilei de vineri prin trei avertizări ale Agenţiei Naţionale de Meteorologie, şi care s-au manifestat cu intensificări locale ale vântului, au favorizat dezvoltarea unor incendii de vegetaţie uscată şi a unor focare din gospodării, ce au pus în pericol bunuri materiale.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei şi ai Punctului de Lucru Poiana Stampei au intervenit la incendiul izbucnit la o gospodărie din comuna Poiana Stampei în care au ars o magazie de lemne şi 5 metri cubi lemn de foc, iar două ore mai  târziu, în aceeaşi localitate, s-au aprins lemnele de foc ale unui gospodar, incendiul ameninţând o bucătărie de vară şi două căpiţe de fân.

Pompierii militari dorneni au mai avut o misiune de stingere a unui incendiu, pe raza comunei Dorna Arini unde 3 hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări, iar salvatorii au lichidat incendiul, înainte ca acesta să se propage, favorizat de vântul puternic, la două locuinţe aflate în imediata apropiere.

Pompierii militari ai Detaşamentului Suceava  au intervenit şi ei în două locaţii, respectiv în municipiul Suceava, la ieşire spre Fălticeni, şi în localitatea Moara Carp, pentru localizarea şi lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată. Din cauza unor focuri deschise în spaţii deschise, lăsate nesupravegheate, au ars 2 hectare, respectiv 1 hectar de vegetaţie uscată, iar intervenţia a fost dificilă, în condiţii de vânt puternic, care a favorizat dezvoltarea şi răspândirea focarelor pe suprafeţe mari, îngreunând misiunea salvatorilor.

Vântul puternic a pus probleme şi militarilor de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, care au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu pe raza municipiului Fălticeni. Circa 500 de kilograme de furaje au ars în 3 focare răspândite şi au pus în pericol construcţiile din zonă. Incendiul a fost lichidat, fără să fie semnalate probleme deosebite.

La Milişăuţi, militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit pentru dezafectarea unui depozit de furaje, care din cauza vântului puternic, care s-a înclinat şi s-a sprijinit de acoperişul unei case de locuit, fiind în pericol de prăbuşire.

Un alt alt incendiu, a avut loc în dimineaţa zilei de duminică, la o gospodărie din Marginea în care au ars acoperişul casei şi al unei bucătării de vară pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi s-a degradat planşeul construcţiei pe 250 de metri pătraţi, precum şi alte bunuri.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.